fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Apmācībās par brīvprātīgo darbu dodas ekskursijā uz Bausku, mācās Kapueiru un klausās iedvesmas personībās

image
17
Apr

Apmācībās par brīvprātīgo darbu dodas ekskursijā uz Bausku, mācās Kapueiru un klausās iedvesmas personībās

  • Kuldīgas BJC
  • 17/04/2024

13. un 14. aprīlī Kuldīgas novada jaunieši piedalījās divu dienu apmācībās par brīvprātīgo darbu. 

Pirmajā apmācību dienā jaunieši devās uz Bausku, lai iepazītu brīvprātīgā darba sistēmu šajā pilsētā. Tika apciemota jaunatnes organizācija “Laiks jauniešiem”, kurā tās talantīgie jaunieši Emīls un Nikola pastāstīja par savu iesaisti pasākumu un aktivitāšu organizēšanā. Savukārt par brīvprātīgo darbu un tā iespējām dažādās Eiropas Savienības programmās informēja Renārs Manuilovs, kurš ikdienā darbojas organizācijā “Jaunatnes smaidam”. Kuldīgas novada jauniešiem bija iespēja uzdot savus jautājumus, kā arī pēcāk doties nelielā ekskursijā pa Bausku, no ārpus apskatot arī Bauskas pili. 

Atgriežoties Kuldīgā, jauniešus sagaidīja pasākumu producente Gerda Vaivode. Speciāliste dalījās savā pieredzē par to, kā tapuši vairāki lielie pasākumi, un kas jāņem vērā, lai tos veiksmīgi realizētu. Dienas noslēgumā jauniešiem bija vēl kāds pārsteigums – Kapueiras nodarbība ar Valdi Devjatņikovu. Apmācību dalībniekiem bija iespēja uzzināt par šo Brazīlijā cēlušos cīņu mākslu, kas līdzīga dejai. Jaunieši mācījās kustības un līdzdarbojās ritma veidošanā. 

Otrajā dienā jauniešiem detalizēti par brīvprātīgā darba plusiem un izaicinājumiem pastāstīja Linda Kalniņa-Roderte, kura ikdienā darbojas organizācijā “Creative minds for culture”. L. Kalniņa-Roderte sniedza ieskatu arī par jauniešu brīvpratīgo darbu starptautiskā līmenī. Apmācību noslēgumā jauniešiem bija jāveic darbs grupās, diskutējot un meklējot konkrētus risinājumus, lai uzlabotu Kuldīgas novada darbu ar jaunatni. 

Divu dienu apmācības organizēja Kuldīgas aktīvo jauniešu biedrība "Sprādziens" sadarbībā ar Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centru. Apmācības tika līdzfinansētas no projekta "YOUTH FORUM IN BALTIC STATES" No. 2022-1-LT02-KA210-YOU-000084074”.