fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Lekcija par agresīvas uzvedības simptomiem un agresijas koriģēšanu pedagogiem

image
19
Mar

Lekcija par agresīvas uzvedības simptomiem un agresijas koriģēšanu pedagogiem

  • Kuldīgas BJC
  • 19/03/2023

Lai pilnveidotu pedagogu profesionālo kompetenci un aktualizētu zināšanas par bērna agresīvu uzvedību, to cēloņiem un sekām, Kuldīgas Jauniešu mājā 16.martā notika platformas uzvedība.lv izveidotājas, pedagoģes  Līgas Bērziņas lekcija. Tās mērķis bija  attīstīt pedagogu prasmes saskatīt agresīvas uzvedības simptomus un uzzināt, kā šo agresiju koriģēt.

Uz tikšanos bija pulcējušies vairāk nekā 70 pedagogi no visa Kuldīgas novada. Lektore ar teorētisku pamatojumu un praktiskiem piemēriem no savas pieredzes deva ieskatu par  bērnu agresivitāti, agresīvu uzvedību un to ietekmējošiem  faktoriem, kā arī informēja par paņēmieniem, kā strādāt  ar bērniem, kam ir agresīva uzvedība un, kā veicināt pozitīvu uzvedību.

Klātesošie varēja uzdot arī jautājumus par konkrētām situācijām no savas pieredzes, saņemot lektores ieteikumus situācijas uzlabošanai un apzinot  aspektus, kam pievērst uzmanību turpmāk.

Pasākuma turpinājumā notika pieslēgšanās ZOOM platformā  Viduskurzemes pamatskolas - attīstības centra organizētajai starptautiskajai konferencei “Veiksmīga skolas un vecāku sadarbība -  pamats skolēna labbūtībai un prasmju attīstībai”, kuras ietvaros L.Bērziņa runāja par veselīgām attiecībām un robežām vecāku- pedagogu, pedagogu-bērnu  un vecāku- bērnu starpā. 
Lekciju klātienē apmeklēt bija aicināti arī  vecāki. 

Savukārt, dienas noslēgumā L.Bērziņa Jauniešu mājā vadīja atbalsta grupu  vecākiem, kuriem ir bērni ar autismu un invaliditāti. 
Līga Bērziņa ir biedrības “Latvijas Autisma apvienība” vadītāja. Un šī bija pirmā tikšanās apvienības un Labklājības ministrijas  kopīgajā psihosociālās rehabilitācijas pakalpojumu projektā "Atbalstīt ceļā", kas tiek īstenots  ar  Eiropas Sociālā fonda atbalstu. 

 

167904151569016790415156561679041515620