fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Aicinām skolēnus uz Barikāžu piemiņas dienu pasākumu “Toreiz janvārī…”

image
06
Jan

Aicinām skolēnus uz Barikāžu piemiņas dienu pasākumu “Toreiz janvārī…”

  • Kuldīgas BJC
  • 06/01/2023

20. janvārī no plkst. 11.00-14.00. Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs aicina skolēnus iesaistīties barikāžu piemiņas dienu pasākumā “Toreiz janvārī…”. 1991. gada janvāra barikādes ir  būtiska Latvijas vēstures sastāvdaļa - viens no Latvijas neatkarības atgūšanas simboliem un unikāls nevardarbīgas pretošanās piemērs,  kas šogad atzīmē 32 gadadienu.

Sadarbībā ar Kuldīgas mācību iestādēm, Zemessardzi, Jaunsardzi, skautu kustību un Kuldīgas novada muzeju tiks organizētas izzinošas un praktiskas uzdevumu stacijas Liepājas ielas garumā ar noslēguma pulcēšanās vietu pie pasta ēkas (Liepājas iela 34).  Pasākuma mērķis: veicināt patriotismu un valsts piederības sajūtu, attīstīt pilsoniskās līdzdalības un savstarpējās sadarbības prasmes, papildināt un nostiprināt zināšanas par 1991.gada janvāra notikumiem valstī, kad cilvēki izveidoja barikādes apkārt stratēģiski svarīgiem objektiem Rīgā un citviet Latvijā, tostarp Kuldīgā, apsargājot raidstaciju un pasta ēku. 

Uz pasākumu aicināti Kuldīgas novada 9.klašu audzēkņi, kas saistošā, izzinošā un praktiskā veidā varēs nostiprināt/iegūt zināšanas par barikāžu laiku, kā arī iesaistīties  klašu sacensībā par balvām. Katra klase varēs pildīt uzdevumus, iegūstot konkrētu punktu skaitu, kas noslēgumā tiks apkopoti un noskaidroti zinošākie, veiklākie un veiksmīgākie. Rezultātu paziņošana notiks nākamajā dienā, kad tiks apkopoti iegūtie dati. Balvas uzvarētājiem tiks nogādātas personīgi uz skolu! 

Pasākuma laikā Zemessardzes 45.Nodrošinājuma bataljons parūpēsies par ugunskuriem un karstu tēju.

MĀCĪBU IESTĀDES uzdevums (Kuldīgas pilsētas skolām) :

Sadarbojoties vecāko klašu skolēniem, vēstures skolotājiem, audzinātājiem un visiem citiem interesentiem kopīgi izveidot saistošu, izglītojošu un aktīvu uzdevumu (intelektuālu vai fizisku),  kura izpildē jāiesaista citas skolas (arī savas) 9.klases skolēni. Uzdevumiem jābūt skaidri saprotamiem, instrukcijām viegli uztveramām, rezultātiem nepārprotamiem un neinterpretējamiem. Uzdevuma veicamais laiks – līdz 15 min.

Aktivitātes idejas apraksts jāiesniedz rakstiski, sūtot uz e-pasta adresi anda.andersone@kuldiga.lv  līdz 16.janvārim (pirmdienai) plkst. 17.00! 

Vairāk info: 29123501, Anda

 

barikades 2023