fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Karjeras pasākums "Veru durvis uz profesionālo izglītību" pulcē pilnu Jauniešu māju

image
21
Mar

Karjeras pasākums "Veru durvis uz profesionālo izglītību" pulcē pilnu Jauniešu māju

  • Kuldīgas BJC
  • 21/03/2024

Tuvojoties mācību gada izskaņai, kad jāpieņem lēmums par tālāko izglītību, 9.klašu audzēkņi no Kuldīgas novada skolām pulcējās Jauniešu mājā. 
Pasākumā “Veru durvis uz profesionālo izglītību” skolēni varēja iepazīt vienpadsmit izglītības iestāžu piedāvājumu, lai, iespējams, kādā no tām turpinātu savu karjeras ceļu.

Aktīvā un draudzīgā atmosfērā vairāk nekā 140 skolēni varēja izjautāt tehnikumu  un profesionālo vidusskolu pārstāvjus, lai iegūtu atbildes uz interesējošiem jautājumiem, iepazītu skolu piedāvājumus un piedalītos interesantās un izzinošās aktivitātēs. 

Piemēram, Zaļenieku komerciālā un amatniecības skola ļāva praktiski iepazīt restauratora darbu, Cīravas tehnikuma audzēkņi demonstrēja konditorejas izstrādājumu dekorēšanas veidus, Pulkveža O.Kalpaka profesionālās vidusskolas kadeti bija ieradušies ar ekipējumu, ko varēja izmēģināt arī jaunieši. Daudz interesentu pulcēja RTU Jūrniecības koledžas pārstāvji, kas ieinteresēja apgūt gan Latvijas, gan ārvalstu darba tirgū pieprasītas un labi apmaksātas profesijas jūrniecības jomā. Savukārt, Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums lepojās ar savu audzēkni, kas guvis panākumus vairākos viesmīlības un bārmeņa prasmju konkursos un klātesošajiem mācīja pagatavot atspirdzinošus kokteiļus.   Bet pie Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma stenda varēja iepazīt, kā darbojas CNC lāzera gravētājs, kā arī piedalīties konkursā par Eiropas valstu galvaspilsētām.  Arī citas skolas bija parūpējušās par izzinošiem un atraktīviem konkursiem, kurās varēja iegūt praktiskas balvas. 

Pēc pasākuma skolēni atzina,  ka bija interesanti iepazīt vēl nezināmas amatu prasmes un karjeras iespējas, kas pavēra  jaunu skatījumu uz profesijas izvēli nākotnē. 

Savukārt, tehnikumu un profesionālo skolu pārstāvji pauda prieku par motivētiem jauniešiem, kas iesaistījās sarunās un piedāvātajās aktivitātēs.

Pasākums notika Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra Karjeras izglītības un audzināšanas darba plāna ietvaros, veicinot skolēnu interesi par dažādām profesijām un karjeras iespējām.