fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

“Mans prasmju portfelis” – jauniešus iedvesmo spilgtas personības

image
18
Okt

“Mans prasmju portfelis” – jauniešus iedvesmo spilgtas personības

  • Kuldīgas BJC
  • 18/10/2023

Jau vienpadsmito gadu pēc kārtas Latvijas risinās Karjeras nedēļa, kuras ietvaros skolēniem tiek piedāvāti dažādi pasākumi un aktivitātes.  Šī gada Karjeras nedēļas tematika ir “Tavs prasmju portfelis”, aktualizējot dažādu prasmju nozīmi personīgajā un profesionālajā attīstībā. Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs 17. oktobrī Kuldīgas kultūras centrā aicināja 8.-12. klašu audzēkņus uz pasākumu “Mans prasmju portfelis”.

Tā ietvaros  sešu dažādu profesiju pārstāvji dalījās ar saviem pieredzes stāstiem, atklājot, kādas prasmes palīdzējušas gūt panākums karjerā, kļūstot  par  savas jomas profesionāļiem. 

Jauniešus iedvesmoja interjera dizainere Aiga Vaitkus, SIA “Ineses tortes” līdzīpašnieks, inovāciju vadītājs Juris Goldmanis, “MARA telpas” izveidotāja Mārīte Rozevska, strausu audzētājs  Intars Bušinskis, profesionāls BMX braucējs Krists Kaņuks un digitālā mārketinga speciālists Rūdolfs Pilskungs.

Pēc pieredzes stāstiem un diskusijas sekoja darbs grupās, kur katrs jaunietis varēja izvēlēties savām interesēm tuvāko profesionāli un kopīgi iepazīt šī amata nianses, piedāvājot risinājumus reālai  darba situācijai. 

Uz pasākumu bija pulcējušies ap 130 skolēni, gan no pilsētas skolām, gan arī pārstāvot novada skolas -Vārmi, Kabili, Ēdoli, Turlavu, Pelčus, Nīkrāci un Skrundu. Pēc pasākuma jaunieši labprāt uzkavējās pasākuma zālē, uzdodot jautājumus un fotogrāfējoties  ar saviem iedvesmotājiem.

Par karjeras nedēļu:
Karjeras nedēļu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar pilsētu un novadu izglītības iestādēm. Karjeras nedēļas tematika šajā gadā ir saistīta ar Eiropas Prasmju gadu, kuru Latvijā koordinē VIAA.