fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas novada bērni ar prieku iesaistās karjeras rotaļās un darbnīcās

image
18
Okt

Kuldīgas novada bērni ar prieku iesaistās karjeras rotaļās un darbnīcās

  • Kuldīgas BJC
  • 18/10/2023

Lai aptvertu plašāku auditoriju un iesaistītu karjeras izglītībā arī pirmsskolas vecuma bērnus 18.oktobrī Jauniešu mājā pulcējās Kuldīgas novada PII audzēkņi, kuri piedalījās pasākumā “Mācos prasmes darot kopā”.  

Jau vienpadsmito gadu pēc kārtas Latvijas risinās Karjeras nedēļa, kuras ietvaros skolēniem tiek piedāvāti dažādi pasākumi un aktivitātes.  Šī gada Karjeras nedēļas tematika ir “Tavs prasmju portfelis”, aktualizējot dažādu prasmju nozīmi personīgajā un profesionālajā attīstībā.

Pasākumā bērni (5-6 gadi) varēja pilnveidot jau esošās prasmes un iemācīties jaunas, apmeklējot vairākas darba stacijas. Aktīvas, radošas, izzinošas un praktiskas darbnīcas piedāvāja  BJC sadarbības partneri: Kuldīgas novada muzejs, Kuldīgas bibliotēka, Kuldīgas novada sporta skola, Kuldīgas komunālie pakalpojumi, Kuldīgas Sociālais dienests, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums un Skautu organizācija.

Bērni varēja iemācīties, kā pagatavot biezpiena pončikus, kā pareizi šķirot atkritumus, kā orientēties dabā un noteikt debespuses,  kā arī attīstīt redzes un taustes maņas, aktīvi izkustēties, pagatavot radošu darbiņu no kļavu lapām un daudz ko citu. Arī paši BJC darbinieki iesaistīja  pirmsskolniekus savās darbnīcās.

Par Karjeras nedēļu:
Karjeras nedēļu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar pilsētu un novadu izglītības iestādēm. Karjeras nedēļas tematika šajā gadā ir saistīta ar Eiropas Prasmju gadu, kuru Latvijā koordinē VIAA.