fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

"Es esmu Latvija" - valsts svētku noskaņās iedvesmo jauniešus

image
10
Nov

"Es esmu Latvija" - valsts svētku noskaņās iedvesmo jauniešus

  • Kuldīgas BJC
  • 10/11/2023

Sākoties novembrim, patriotisma mēnesim, Kuldīgas novada jaunieši tika aicināti uz karjeras un audzināšanas pasākumu “Es esmu Latvija.” Tā mērķis bija iedziļināties un stiprināt patriotisma jēdzienu un uzzināt vairāk par militārās izglītības un karjeras iespējām. 

Kuldīgas Jauniešu mājā 9.novembrī pulcējās novada skolu audzēkņi, kurus uzrunāja iedvesmas personas - Kurzemes Radio raidījumu  vadītāja un Rendas kultūras nama vadītāja Dace Blathena, uzņēmējs un zemessargs Klāvs Šlakorcins,  Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes galvenais virsseržants Jānis Jaunzemis un Pulkveža O. Kalpaka profesionālās vidusskolas virsseržants, štāba virsseržants, Jānis Bisters.  Viesi jauniešiem atklāja savus pieredzes stāstus, kā veidojās viņu valstiskās piederības un atbildības sajūta, ko viņiem nozīmē patriotisms - gan svētkos, gan ikdienā. 

Jaunieši saņēma vēlējumus būt vienotiem un patriotiskiem ne tikai svētkos, kad var piedalīties lāpu gājienos, koncertos un citos pasākumos, bet arī ikdienā - palīdzot vecākiem vai klases biedriem, esot atbildīgiem pret dabu vai nepaejot garām dzīvniekam, kam vajadzīga palīdzība. 

Jo tieši šādās ikdienišķās lietās un darbībās  izpaužas mūsu patriotisms - dzimtenes un tautas mīlestība, uzticība un gatavība pašaizliedzīgi darboties to labā.

Pasākuma turpinājumā par mācībām un savu ikdienu  pastāstīja O. Kalpaka profesionālās vidusskolas 2. kursa kadeti -  Paula Štāle un Kristens Pikšens. Šajā skolā padziļināti apgūst militāro apmācību, gatavojot audzēkņus tālākai izglītībai Nacionālajā aizsardzības akadēmijā vai dienestā Nacionālajos Bruņotajos spēkos un Zemessardzē. Skolas pārstāvis virsseržants Jānis Bisters  stāstījumu papildināja ar noderīgu informāciju par iestājeksāmeniem un mācību procesa organizēšanu. 

Savukārt Zemessardzes pārstāvis Jānis Jaunzemis informēja par šīs organizācijas struktūru un funkcijām, kā arī iepazīstināja ar dienestā izmantojamiem ieroču un transporta veidiem. Noslēgumā interesenti  varēja izpētīt un izmēģināt Zemessargu ekipējumu. 

Pasākumu Jauniešu mājā apmeklēja vairāk nekā 70 jauniešu no vairākām novada skolām.  Pasākums notika Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra Karjeras un audzināšanas plāna ietvaros, stiprinot skolēnos valstisko identitāti un patriotismu, kā arī veicinot viņu interesi par dažādām profesijām un karjeras iespējām.