fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Karjeras pasākums "Veru durvis uz augstskolu" pulcē 130 novada jauniešus

image
07
Dec

Karjeras pasākums "Veru durvis uz augstskolu" pulcē 130 novada jauniešus

  • Kuldīgas BJC
  • 07/12/2023

Lai prezentētu savu mācību iestāžu piedāvājumu un atbildētu uz interesentu jautājumiem, Kuldīgas Jauniešu mājā  6.decembrī pulcējās pārstāvji no lielākajām Latvijas augstskolām. Interesi par studijām izrādīja vairāk nekā 130 Kuldīgas novada vidusskolēni.

11. un 12.klašu audzēkņi  brīvā formātā varēja iesaistīties sarunās ar katras mācību iestādes pārstāvjiem, iegūt atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem gan par nepieciešamajiem eksāmeniem, studiju programmām un mācību procesu, gan par studiju maksu, kopmītnēm, ārpusstudiju iespējām un daudziem citiem.

Uz tikšanos  ar  Kuldīgas jauniešiem bija ieradušies studiju vēstneši un lektori  no  11 augstākās izglītības iestādēm - Liepājas Universitātes, Ventspils Augstskolas, Latvijas Universitātes, Latvijas biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Banku augstskolas, Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijas,  Rīgas Stradiņa universitātes, Biznesa augstskolas "Turība", Nacionālās aizsardzības akadēmijas un RISEBA. 

Augstskolu pārstāvji atzinīgi novērtēja veiksmīgi izvēlēto pasākuma formātu, ko plānots turpināt arī nākotnē. Šāda brīva formāta tikšanās ir iespēja aptvert lielāku interesentu skaitu un individuālās sarunās sniegt precīzas atbildes konkrētam jaunietim. 

Augstskolu pārstāvji jauniešu uzmanību un interesi par studijām piesaistīja arī atraktīvos veidos, organizējot fiziskās sagatavotības pārbaudes, zināšanu konkursus un demonstrējot augstskolu raksturojošu atribūtiku. 

Vairums aptaujātie vidusskolēni atzina, ka viņi jau ir veikuši savu izvēli par tālāko izglītību, bet daļa jaunieši vēl šaubās un galīgo lēmumu nav pieņēmuši.  Šogad pasākumā jauniešiem lielākā interese bija par bioloģijas un medicīnas studijām, kā arī par mediju un komunikācijas zinātni. 

Pasākums notika Bērnu un jauniešu centra karjeras izglītības un audzināšanas darba pasākumu plāna ietvaros.