fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Veru durvis uz profesionālo izglītību Kuldīgā

image
03
Apr

Veru durvis uz profesionālo izglītību Kuldīgā

  • Kuldīgas BJC
  • 03/04/2023

Lai vairāk iepazītu profesionālās izglītības iespējas un gūtu priekšstatu par amatu daudzveidību,  Kuldīgas Jauniešu mājā  31.martā notika karjeras izglītības pasākums “Veru durvis uz profesionālo izglītību”. Vairāku stundu garumā ar savu piedāvājumu klātesošos 9.klašu audzēkņus no visa Kuldīgas novada iepazīstināja 10  mācību iestādes.

Uzaicinātās mācību iestādes pārstāvēja plašu apgūstāmo profesiju klāstu. Skolēni varēja apmeklēt  Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma,  Saldus Tehnikuma, Ventspils Tehnikuma, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, Liepājas Valsts tehnikuma, Rīgas celtniecības koledžas,  Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma,  Rīgas Tehniskās koledžas  un Liepājas Jūrniecības koledžas stendus.

Skolu pārstāvji klātesošo uzmanību piesaistīja gan ar stendu noformējumu un līdzi paņemto tehnisko aprīkojumu, gan meistarklasēm, konkursiem un  citām aktivitātēm. Piemēram, Jūrniecības koledža aicināja uz laiku sasiet jūrnieku mezglus. Ātrākie šajā konkursā tika pie kapučjakas ar koledžas logo. 

Aptuveni 150 Kuldīgas novada 9.klašu audzēkņi brīvā formātā varēja iegūt informāciju un atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem gan no skolu pārstāvjiem un esošajiem audzēkņiem, gan arī saņemot bukletus un norādes uz mājaslapām internetā. 


Eksperti norāda, ka profesionālās prasmes mūsdienās tiek augstu vērtētas.  Vidējā līmeņa speciālisti jau šobrīd ir ļoti pieprasīti darba tirgū un šāda tendence plānota arī turpmāk. Novecojušu priekšstatu un aizspriedumu dēļ, profesionālo izglītības iestāžu prestižs ilgu laiku ir bijis zems, taču tagad profesionālā izglītība sabiedrībā atkal tiek novērtēta. Mācību iestāžu pārstāvji atzīst, ka šobrīd profesionālā izglītība Latvijā ir kvalitatīva, mūsdienīga un konkurētspējīga. Audzēkņiem tiek piedāvātās apmācības moderni iekārtotās telpās ar mūsdienīgu aprīkojumu, tiek piedāvātas labiekārtotas kopmītnes un interešu izglītības nodarbības. Tāpat ir lieliska iespēja aizbraukt apmaiņas programmas vai citu projektu ietvaros uz ārvalstīm- iegūt labu praksi un iepazīt citu valstu kultūru.

 

Vairāk info: Kuldīgas novada BJC  direktores vietniece karjeras un audzināšanas darbā  Anda Andersone, m.t. 29123501, anda.andersone@kuldiga.lv