fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas novada skolēni aktīvi darbojas un nostiprina zināšanas par 1991. gada barikāžu laiku

image
19
Jan

Kuldīgas novada skolēni aktīvi darbojas un nostiprina zināšanas par 1991. gada barikāžu laiku

  • Kuldīgas BJC
  • 19/01/2024

Vairāk nekā 250 Kuldīgas novada jaunieši 19. janvārī pulcējās Liepājas ielā, lai piedalītos pasākumā “Toreiz janvārī…”.  Skolu audzēkņiem bija  jāveic dažādas praktiskas, fiziskas un intelektuālas darbības, gūstot plašāku izglītības pieredzi par Latvijas vēsturei tik nozīmīgo laiku - 1991. gada barikādēm.

Pirms 33 gadiem cilvēki izveidoja barikādes apkārt stratēģiski svarīgiem objektiem Rīgā un citviet Latvijā, tostarp Kuldīgā, apsargājot raidstaciju un pasta ēku. 

Atklājot pasākumu, Kuldīgas novada domes vadītāja Inese Astaševska aicināja jauniešus apzināties tā laika nozīmīgumu, kad cilvēki kailām rokām iestājās par savām vērtībām un  par savas valsts brīvību. 

Kopumā darbojās 15  dažādas stacijas, kuru veidošanā piedalījās gan Kuldīgas novada vidusskolas, gan Bērnu un jauniešu centra sadarbības partneri - Zemessardze, Jaunsardze, skauti, Kuldīgas novada muzejs un Kuldīgas Galvenā bibliotēka. Šogad atsevišķas stacijas organizēja arī Jauniešu dome un Kuldīgas brīvprātīgie jaunieši. Apkopojot iegūtos punktus, pirmās trīs vistas iegūs pārsteiguma balvas no BJC. 

Pasākums notika Bērnu un jauniešu centra karjeras izglītības un audzināšanas plāna ietvaros, veicinot skolēnu patriotisma un valsts piederības sajūtas un attīstot pilsoniskās līdzdalības un savstarpējās sadarbības prasmes.