fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

BJC darbinieki piedalās kolektīva stiprināšanas aktivitātēs, slīpējot sadarbības, komunikācijas un darba menedžmenta prasmes

image
25
Okt

BJC darbinieki piedalās kolektīva stiprināšanas aktivitātēs, slīpējot sadarbības, komunikācijas un darba menedžmenta prasmes

  • Kuldīgas BJC
  • 25/10/2023

24. oktobrī Kuldīgas Jauniešu mājā, pateicoties projekta “Kolektīva kapacitāte – panākumu atslēga darbā ar jauniešiem” finansējumam, norisinājās Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra kolektīva stiprināšanas pasākums. Šoreiz BJC darbinieki guva zināšanas par tēmu “Mentālā un fiziskā veselība, veselīga komunikācija, robežas un efektīvs darbu menedžments, ilgtspējīgs darbs”.

Pirmā projekta aktivitāte notika 21. augustā, kurā darbinieki, ar neformālās izglītības metodēm un komandas saliedēšanas aktivitātēm, veica dažādus tematiskos uzdevumus. 21. augusta norises vadmotīvs bija “Pozitīvs kolektīva klimats, motivācija, uzticība”.   

Savukārt 24. oktobrī iestādes pedagogi, jaunatnes darbinieki un administrācija veica dažādus uzdevumus, kas uzlaboja izpratni par mentālās veselības nozīmību ikdienas darbā, cieņpilnu attieksmi pret kolēģiem, sadarbības, komunikācijas un plānošanas prasmes. Tāpat tika identificēti problēmjautājumi, kuriem pieredzes apmaiņā tika meklēti risinājumi, tādejādi pilnveidojot savu individuālo, komandas un iestādes darbu. 

Projekta aktivitātes palīdzēja sagatavot Kuldīgas novada BJC kolektīvu 2023./2024. mācību gadam, uzlabot prasmes, lai veiksmīgi sadarbotos un nodrošinātu kvalitatīvu interešu izglītības, jaunatnes darba, karjeras izglītības un audzināšanas darba aktivitāšu piedāvājumu Kuldīgas novada bērniem un jauniešiem. Vairums pauda prieku par iespēju neformālā gaisotnē būt kopā ar darba biedriem, gūt prieku, baudīt lielisko kolēģu humoru, azartiski veikt uzdotos uzdevumus un iemācīties jaunas prasmes. Darbinieki kopīgi definēja Kuldīgas novada BJC kolektīva trīs galvenos atslēgas vārdus – kvalitāte, azarts un radošums.  

Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktore Ieva Ozoliņa uzsver, ka projekta aktivitātes uzlabojušas darbinieku prasmes un kolektīva mikroklimatu: “Man prieks, ka šajā saspringtajā darba aktivitāšu laikā mēs spējām rast iespēju sanākt kopā, lai izvērtētu savu darbu, uzpildītu savus resursus un pilnveidotu turpmāko darbu. Ir vērtīgi ikdienas darbu skrējienā apstāties, ieskatīties kolēģim acīs un uzklausīt, lai rastu kopīgiem spēkiem risinājumu šķietami neatrisināmiem jautājumiem.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. 

Plašāk par šī projekta mērķiem var lasīt šeit!

No 4. septembra pedagogi nosledz darba ligumu