fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas BJC speciālisti iedvesmojas no jaunatnes darbiniekiem Igaunijā

image
07
Nov

Kuldīgas BJC speciālisti iedvesmojas no jaunatnes darbiniekiem Igaunijā

  • Kuldīgas BJC
  • 07/11/2023

No 1. līdz. 3. novembrim Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra jaunatnes darbinieki Adrians Dravnieks un Sintija Kārkliņa devās pieredzes apmaiņā uz Igauniju. Brauciens norisinājās “Jaunatnes darbinieku Izcilības programmas” ietvaros. 

Abi jaunatnes darbinieki ieguva jaunas zināšanas, apguva inovatīvas darba metodes, ko aktīvi izmanto kolēģi Igaunijā un paplašināja savu redzesloku.  

Kuldīgas novada BJC pārstāvji paviesojās arī vairākās Igaunijas jauniešu organizācijas – Pērnavas Jaunatnes un inovāciju centrā, Tallinas “Lasnamae” jauniešu centrā un “Mono Tallin” centrā, kas nodarbojas ar jauniešu darbu ielās.  

Kā atzīst A. Dravnieks, jaunatnes darbs Igaunijā ir ļoti spēcīgs un labi atalgots, turklāt jaunatnes sistēma sakārtota arī valsts līmenī. Pērn, izcilības programmas ietvaros, jaunatnes darbiniece S. Kārkliņa viesojās Somijā. 

Kopumā pieredzes apmaiņā piedalījās 30 jaunatnes darbinieki no visas Latvijas. Izcilības programmā novembrī plānotas vēl divas nodarbības, bet noslēgums – 2024. gada janvāra beigās.