fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas novada pedagogi karjeras atbalsta konferencē gūst pieredzi un jaunas idejas

image
17
Aug

Kuldīgas novada pedagogi karjeras atbalsta konferencē gūst pieredzi un jaunas idejas

  • Kuldīgas BJC
  • 17/08/2023

Lai gūtu pieredzi, papildinātu zināšanas un apgūtu praktiskus rīkus ikdienas darbam karjeras atbalsta jomā, pārstāvji no Kuldīgas novada izglītības iestādēm piedalījās “Nacionālajā karjeras atbalsta konferencē”, kas notika Smiltenē. 

Uz Smiltenes tehnikumā notiekošo nozares konferenci bija devušās pārstāves no Kuldīgas Bērnu un jauniešu centra -  A. Andersone un  A. Čīče,  V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas karjeras konsultante G. Krūkliņa, I.Zeberiņa Kuldīgas pamatskolas karjeras konsultante D. Žentiņa un Kuldīgas Tūrisma un tehnoloģiju tehnikuma pārstāve A. Rutule. 

Ikgadējā pasākumā, kas pulcē jomas pārstāvjus no visas Latvijas, daudz tika  runāts par nākotnes prasmēm – kāda ir to nozīme karjeras veidošanā un  valsts tautsaimniecībā, kā arī par prasmju nodrošināšanu mūžizglītības kontekstā.

Vēl konferences gaitā tika diskutēts par aktualitātēm karjeras atbalsta jomā Eiropā un pasaulē,  par  atbalsta speciālistu kompetences pilnveidi mūsdienu mainīgajos apstākļos, kā arī par  šķēršļiem karjeras plānošanā, ko rada neapzināti aizspriedumi. 

Konferences otrajā dienā karjeras speciālistiem bija iespēja praktiski darboties vairākās meistarklasēs, piemēram,  “Dilemmas un lēmumi”,  “Vērtību skola - vērtībās balstīta izaugsme”, “Konflikta risināšanas prasmes personības izaugsmes veicināšanai”, “Digitālo rīku izmantošana karjeras atbalsta procesā”, “Cilvēka personības un profesiju savietojamība”,  “Pats savas dzīves autors”  un citās. 

Pasākuma ietvaros tika pasniegta arī Karjeras atbalsta balva 2023 - šogad to piešķīra  Biedrības “IDEA” radošajam kolektīvam par mērķu izvirzīšanas spēli, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas karjeras konsultantei Dinai Brencei, O. Kalpaka Liepājas 15. vidusskolas karjeras konsultantei Solvitai Vītolai.

Klātesošos priecēja arī kultūras programma un ekskursija pa Smiltenes vēsturisko centru un Smiltenes tehnikumu.