fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kolektīva kapacitāte – panākumu atslēga darbā ar jauniešiem

image
18
Aug

Kolektīva kapacitāte – panākumu atslēga darbā ar jauniešiem

  • Kuldīgas BJC
  • 18/08/2023

Pateicoties “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī” projekta finansējumam, Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra kolektīvs no jūlija līdz oktobrim iesaistīsies dažādās aktivitātēs, lai stiprinātu komandu un pilnveidotu savas prasmes darbā ar jauniešiem. 

Projekta mērķis ir, izmantojot neformālās izglītības metodes un komandas saliedēšanas aktivitātes, organizēt pasākumu kopumu Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra darbinieku komandas kapacitātes stiprināšanai, vietējās pieredzes apmaiņai un pašvaldībā esošās darba ar jaunatni pieejas pilnveidei. Projekta tiešā mērķa grupa ir Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra darbinieku komanda - darba ar jaunatni veicēji interešu izglītības jomā, karjeras izglītības jomā, audzināšanas darba jomā un jaunatnes darba jomā, to skaitā astoņi administrācijas darbinieki, 18 interešu izglītības pedagogi, pieci jaunatnes darbinieki un astoņi tehniskie darbinieki.

“Komanda ir tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms. Man, kā iestādes vadītājai, ir svarīga manas komandas kapacitāte un labbūtība, līdz ar to meklēju iespējas, kā to nodrošināt. Šī projekta aktivitātes būs iespēja pirms jaunā mācību gada iepazīties, satuvināties, dalīties pieredzē, izvērtēt un pilnveidot darbu un vienam otru, lai jaunajā 2023./2024. mācību gadā Bērnu un jauniešu centrs Kuldīgas novadā nodrošinātu kvalitatīvu interešu izglītību, jaunatnes darbu, karjeras izglītību un audzināšanas darbu,’’ uzsver Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktore Ieva Ozoliņa. 

Augustā plānota praktiskā diena par tēmu “Pozitīvs kolektīva klimats, motivācija, uzticība”, savukārt septembrī darbinieki pilnveidos prasmi par tēmu “Mentālā un fiziskā veselība, veselīga komunikācija, robežas un efektīvs darbu menedžments, ilgtspējīgs darbs”. Plānotajās aktivitātēs Kuldīgas novada BJC darbinieki attīstīs kvalitatīvu pieredzes apmaiņu, komunikācijas prasmes, stiprinās mentālo un fizisko veselību, uzlabos komandas un individuālo darbu menedžmentu, atsaucību, stiprinās komandas saliedētību un pozitīvu iekšējo klimatu, paaugstinās savstarpējo uzticības līmeni, kā arī nodrošinās vietējās pieredzes apmaiņu un pašvaldībā esošās darba ar jaunatni pieejas pilnveidi. 

Iegūtās prasmes ļaus Kuldīgas novada bērniem un jauniešiem nodrošinot vēl kvalitatīvāku interešu izglītību, karjeras izglītību, audzināšanas darbu un jaunatnes darbu. Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. 

No 1. septembra pedagogi nosledz darba ligumu