fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Svarīga ziņa jauniešiem Kuldīgas novadā – atbalstīti septiņi jauniešu iniciatīvu projekti

image
25
Jūl

Svarīga ziņa jauniešiem Kuldīgas novadā – atbalstīti septiņi jauniešu iniciatīvu projekti

  • Kuldīgas BJC
  • 25/07/2024

Priecājamies paziņot, ka ir noslēdzies Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra konkurss par finansējumu jaunatnes iniciatīvu projektiem 2024. Saņēmām astoņus projekta pieteikumus, pēc rūpīgas izvērtēšanas un analīzes, ir atbalstīti septiņi! Šīs jaunatnes iniciatīvas tiks realizētas līdz novembrim ar mūsu KNBJC atbalstu.  

Apsveicam atbalstītos projektus! Jūsu radošums un iniciatīva ir ļoti iedvesmojoša! Turpiniet sekot mūsu "Facebook" un "Instagram" lapām, lai uzzinātu vairāk par notiekošajiem pasākumiem un jaunatnes iniciatīvu projektiem Kuldīgas novadā.

Turpiniet radoši domāt un strādāt pie saviem projektu plāniem! Mēs joprojām atbalstām jauniešu iniciatīvas un vienmēr priecāsimies dzirdēt par jūsu jaudīgajām idejām. Paldies par jūsu piedalīšanos un interesi! Kopā mēs veidojam labāku nākotni Kuldīgas novadā! 

452876386 1061855279114639 6275147828707555688 n2

Atbalstītie projekti:

1. Iesniedzējs: Skrundas jaunieši

Nosaukums: Sporto brīvā dabā

Projekta mērķis:

Uzzināt par veselīgo uzturu, iesaistīt jauniešus āra aktivitātes, pašiem iemācīties taisīt veselīgi taisīt ēst. 

Mērķa grupa un galvenās aktivitātes:

Projekta mērķa grupa Kuldīgas novada jaunieši, vecumā no 13- 25 gadiem. Galvenās aktivitātes ir uzzināt veselīgu dzīves veida un veselīga uztura nosacījumus, kā arī apgūt pamatus savas fiziskās formas uzturēšanai. Projekta norises laikā tiek plānots pārvietoties ar riteņiem un kājām, kas veicinās jauniešu fizisko veselību un psiholoģisko noturību, uzturoties un sadarbojoties ārpus ierastajiem komforta apstākļiem. Sadarbībā ar veselības sporta speciālisti tiks paplašinātas zināšanas un prasmes par fiziskās formas uzturēšanu, veselīgu uzturu. 

Kulinārijas meistarklasēs tiks apgūtas un pilnveidotas prasmes līdzdarboties un pagatavot sabalansētu, veselīgu maltīti.

Projekta rezultāti, plānotā ietekme un ilgtspēja:

Projekta rezultātā jaunieši būs uzzinājuši par veselīgu dzīves veidu un uzturu, kā arī kļuvuši apzinīgāki pret savu fizisko formu.  Jaunieši savas iegūtās zināšanas varēs pielietot ikdienā.

#skrundasjaunieši #SkrundasJauniešucentrs  

2. Iesniedzējs: Jaunieši no kino pulciņa „Varavīksne”. 

Nosaukums: Īsfilma „Nakts Aizsegā 2”

Projekta mērķis ir vecināt darbu komandā, attīstīt radošumu un apgūt jaunus veidus kā filmēt kadrus, filmējot ne tikai iekštelpās, bet arī izbraucot uz citām vietām. Projekta galaprodukts ir filma kuru ir plānots parādīt noorganizētā filmas pirmizrādē – filmas prezentācijā. Lai piepildītu visas vajadzīgās lomas ar jauniešiem, vēlamies sadarboties gan ar Padures pagasta pārvaldi, gan Kuldīgas BJC lai atrastu šos trūkstošos aktierus. Esam 7, bet lomas ir vairāk.. Vajag arī cilvēkus kuri vēlas ne tikai būt kā aktieri, bet aiz kameras – kā filmētāji vai producenti. Šādā veidā arī plānojam iesaistīt ne tikai mūs pašus, bet arī citus jauniešus kuri vēlas piedalīties īsfilmas veidošanā. Projekta un filmas mērķauditorija ir jaunieši vecumā aptuveni no 16 – 25. Vēlos lai filma atstātu iespaidu un rastu lielāku interesi, ne tikai veidot īsus video platformās „Tik-Tok” vai „Instagram”, bet arī izdomāt pašiem savas idejas, rakstīt scenārijus un galvenais eksperimentēt. Galaprodukts tiktu izvietots portālā YouTube, kur tas būtu brīvi pieejams redzēt visiem kas to vēlas.

# KinoPulciņš #KinoKuldiga

3. Iesniedzējs: KMHZV pašpārvaldes pārstāvji 

Nosaukums: Līdzpārvaldes salidojums 2024

Mūsu motivācija, rakstot šo projektu, bija saliedēt un iedrošināt esošos pašpārvaldes dalībniekus, kā arī iegūt daudz jaunu ideju īstenojot jaunus skolas pasākumus nākotnē. Mūsu plāns ir uzaicināt bijušos pašpārvaldes dalībniekus, lai mūs iedrošinātu, pastāstot par savu dzīves pieredzi skolas pašpārvaldē un piedāvājot jaunus pasākumus skolas dzīves uzlabošanai. Veiksim dažādas aktivitātes pasākuma laikā, lai izdomātu jaunus un nebijušus skolas pasākumus; tas ne tikai saliedēs pašpārvaldes dalībniekus, bet arī iedrošinās runāt brīvi un atklāti publiskos pasākumos. Pavadīt kopā labu laiku – tas pašpārvaldi satuvinās un nākotnē sadarbība būs vieglāka un ērtāka. Šī pasākuma ietvaros piedalīsies personas no 13-25 gadu vecumam. Mēs domājam, ka ērta komunikācija un pašpārliecinātība ir ļoti svarīga ikvienam, tāpēc, rakstot šo projektu, mēs ceram, ka tas dalībniekiem palīdzēs.

# KMHZV 

4. Iesniedzējs: Laidu pagasta jaunieši. 

Nosaukums: 5 mēnešu ceļojums radošumā

Pēdējo gadu laikā Laidu pagastā jauniešiem netiek piedāvāta iespēja apmeklēt pulciņus, kur tie varētu radoši izpausties. Piecu darbnīcu cikls sniegtu nelielu ieskatu gan konditora, gan mākslinieka profesijā, kas palīdzētu jauniešiem nākotnes profesijas izvēlē. 

Piedaloties darbnīcās būs ne tikai iespēja iegūt teorētiskas zināšanas, bet arī tās attīstīt praktiski. Tā kā katra aktivitāte plānota 10 dalībniekiem, tiks veicināta jauniešu socializēšanas un savstarpējās komunikācijas uzlabošana, kā arī popularizēta brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā. Darbnīcās var pieteikties ikviens jaunietis, taču lielākā daļa dalībnieku plānota no Laidu pagasta.

Projekta realizēšana sniegtu lielāku pārliecību gan Laidu pagasta iedzīvotājiem, gan arī pārvaldes vadītājam, ka jaunieši paši prot izrādīt savu iniciatīvu un pagastā ir svarīgi attīstīt un turpināt darbu ar jauniešiem. 

#Laidujaunieši

 5. Iesniedzējs: Biedrība “Liepu ielas radošais kvartāls”

 Nosaukums: “Suitu skrējiens - līmeni augstāk”

Jau 6. gadu pēc kārtas 12.augustā Alsungā rīkosim Alsungas jauniešu dienu. Šo gadu laikā daudzi organizatori jau ir devušies mācīties uz citām pilsētām, tomēr izsaka vēlmi turpināt tradīciju organizēt šo pasākumu. Alsungas jauniešu diena ir pasākums, kur sapulcējas līdz pat 80 dalībnieku no dažādām Latvijas vietām.

Neatņemama jauniešu dienas sastāvdaļa ir “Suitu skrējiens”, tas veicina aktīvu dzīvesveidu svaigā gaisā, stiprina jauniešu savstarpējo sadarbību un komunikāciju. “Suitu skrējiens” ir dabā izveidota trase ar kontrolpunktiem, kuros dalībnieki izpilda komandas saliedēšanās uzdevumus.

Šogad plānojam “Suitu skrējiena” daļu pacelt “LĪMENI AUGSTĀK” un ar pievienoto

vērtību “IZGLĪTOŠANOS”, trasi padarīt vēl interesantāku kā citus gadus, tajā iesaistot

“slack-line” elementus. Plānojam uzaicināt profesionāli alpīnisma jomā Uģi Čakaru, kurš mums iemācītu kā pareizi un droši uzlikt šādu trases posmu, iegūtās zināšanas un prasmes mēs varētu likt lietā arī pēc šī skrējiena īstenošanas.

Ja mūsu projektu apstiprinās, tad ļoti iespējams, ka pats Uģis Čakars paralēli trasei uzstādīs drošu nobraucienu ko dalībnieki varēs izmēģināt un pārbaudīt savas baiļu robežas. #AlsungasJaunieši

 6.  Iesniedzējs: V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas skolēnu pašpārvalde. Nosaukums: Desmitā tiesa!

Projekta mērķis:

Iedrošināt un motivēt jauniešus atrast savu izaugsmes iespēju, iegūstot vispārējo vidējo izglītību V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā.

Mērķa grupa un galvenās aktivitātes:

Projekta mērķauditorija ir 15-17 gadus veci jaunieši - VPKV 10. klases skolēni, kuri vispārējo pamatizglītību ir ieguvuši dažādās Kuldīgas novada izglītības iestādēs, bet tagad apvienoti vienā kolektīvā.

Projektā plānotas saliedēšanās aktivitātes, iepazīšanās ar skolas vadību un ēkām, padziļināto kursu komplektu piedāvājumu Kuldīgas vidusskolās. Neformālā gaisotnē caur sportiskām aktivitātēm, radošām darbnīcām, dalībnieki attīstīs un uzlabos personīgo, sociālo un mācīšanās mācīties kompetenci, kā arī pilsonisko un digitālo kompetenci.

Projekta rezultāti, plānotā ietekme un ilgtspēja:

1. Kuldīgas novada pamatskolu absolventi būs ieinteresēti un motivēti turpināt savas mācību gaitas vidusskolā;

2. Jaunā kolektīva jaunieši iepazīs viens otru, tiks dota iespēja kopā darboties un radoši izpausties;

3. Jauniešos tiks veicināta sadarbības un brīvas komunikācijas prasme;

4. Tiks attīstīta un uzlabota personīgā, sociālā un mācīšanās mācīties kompetence, kā arī pilsoniskā kompetence;

5. Gūts priekšstats par vēlamo vidi izglītības iestādē;

6. Rasta informācija par Kuldīgas kultūras vidi un iespējām.

Ietekme uz jauniešu grupu (projekta īstenotājiem):

  1. VPKV Skolēnu pašpārvaldes jaunieši uzņemsies atbildību par projekta pasākuma plānošanu, sagatavošanu un novadīšanu.
  2. Veicināta VPKV Skolēnu pašpārvaldes komandas saliedēšanās un radošā izaugsme;

Ilgtspēja un ilgtermiņa ietekme:

Jauniešos tiks radīta izpratne par kvalitatīvas izglītības iespējām Kuldīgas novadā un VPKV pozitīvo tēlu.

Projekta ieguvums - ieinteresēti un motivēti jaunieši, kuri savas mācību gaitas vēlas turpināt vidusskolā.

#V.Plūdoņa VSK

7. Iesniedzējs: Neformālā jauniešu grupa “Domu dinamīti”. 

Nosaukums: Zinātkāres čempionāts

Projekta mērķis: veicināt Kuldīgas novada jauniešu erudīciju, kritisko domāšanu un komandas darba prasmes caur radošu un izglītojošu pieeju.

Mērķa grupa: Kuldīgas novada jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem būtu iespēja komandās pārbaudīt un uzlabot savas zināšanas dažādās jomās. Visiem interneta lietotājiem piedāvāsim erudīcijas konkursa tiešraidi.

Galvenās aktivitātes: Projekta ietvaros ir plānotas vairākas galvenās aktivitātes, kas seko viena otrai loģiskā secībā, sākot no sagatavošanās un pieteikšanās posma, kurā tiks sagatavoti un izplatīti konkursa materiāli un informācija, līdz pat atlases kārtai un noslēguma pasākumam - finālam un apbalvošanas ceremonijai. Katra aktivitāte ir rūpīgi izplānota, lai nodrošinātu maksimālu dalībnieku iesaisti un interesi, kā arī veicinātu mācīšanās procesu un komandas gara stiprināšanu.

Projekta rezultāti, plānotā ietekme un ilgtspēja: Paredzamie projekta rezultāti ietver ne tikai uzlabotas zināšanas un prasmes starp dalībniekiem, bet arī stiprinātu kopienas sajūtu, palielinātu interesi par mūžizglītību un aktīvu līdzdalību sabiedriskajā dzīvē. Ilgtermiņa ietekmē projekts plāno veicināt jauniešu iniciatīvas un projekta ideju turpinājumu, radot pamatu nākamām aktivitātēm un projektiem Kuldīgas novadā.