fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Jaunieši divas dienas radoši darbojas un sacenšas par 300 EUR

image
23
Feb

Jaunieši divas dienas radoši darbojas un sacenšas par 300 EUR

  • Kuldīgas BJC
  • 23/02/2024

21. un 22. februārī Kuldīgas Jauniešu mājā norisinājās starptautiskais jauniešu hakatons, kurā dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas radīja savas idejas un sacentās par 300 EUR naudas balvu savas ieceres realizēšanai. Plašākā pārstāvniecība hakatonā bija tieši no Kuldīgas novada. 

40 dalībnieki divu dienu garumā ieguva jaunas prasmes ideju ģenerēšanā, plānošanā un darbu deleģēšanā, uzzināja, kā uzlabot savas komunikācijas prasmes un reklāmu veidošanu sociālo tīklu vidē. Tāpat jaunieši guva plašāku priekšstatu projektu izveidē. 

Jaunieši bija sadalīti sešās darba grupās. Katrai grupai bija jāizdomā un jāprezentē sava ideja, kā uzvaras gadījumā par 300 EUR konkrētā iecere tiktu realizēta. Prezentāciju laikā izskanēja vairākas radošas idejas. Piemēram, labiekārtot atpūtas vietu Raņķos, atjaunot āra trenažierus Vārmē, izveidot baiļu pārvarēšanas istabu Skrundā, apgleznot mājas ar grafiti Ēdolē. 

Vērtēšanas komisija par labāko ideju atzina Alsungas komandas priekšlikumu par stresa izlādes vietu. Laikā, kad vairums jauniešu saskaras ar mentālās veselības problēmām, šāda telpa būs liels palīgs. Idejas autori plāno iegādāties āmurus, aizsargekipējumu, beisbola nūjas, kā arī savākt vecu elektrotehniku un traukus. Tāpat jaunieši vēlas filmēt priekšmetu demolēšanu, lai aicinātu pievienoties arī citus vienaudžus kontrolēti izlādēties.

Savukārt citas jauniešu izvirzītās idejas komisija aicināja realizēt, rakstot pieteikumu konkursā “Darīsim paši”. 

Hakatonu Kuldīgā organizēja attīstības platforma “You+”, sadarbībā ar Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centru, īpaši ar jaunatnes darbinieka Adriana Dravnieka atbalstu.