fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kabilē svinīgi durvis ver telpas jauniešiem

image
17
Okt

Kabilē svinīgi durvis ver telpas jauniešiem

  • Kuldīgas BJC
  • 17/10/2023

14. oktobrī Kabiles jaunieši atzīmēja divus svarīgus notikumus – gadu kopš Kabilē ir brīvprātīgais jaunatnes darba veicējs un svinīgi atklātas izremontētās telpas jauniešiem. Telpas atrodas Kabiles pagasta pārvaldes ēkā “Spārītes”, kur savulaik bija pasts. Uz svinībām ieradās prāvs sveicējus pulks, kā arī jubilāri bija izdomājuši lieliskas svētku aktivitātes. 

Svinīgais pasākums sākās ar sarkanās lentes pārgriešanu, uzrunu un Kabiles pagasta pārvaldes vadītājas Elīnas Oses sveicienu. Pārvaldes vadītāja jauniešiem dāvināja mikroviļņu krāsni.  Tālāk ciemiņi iekārtojas jaunajās telpās, virsdrēbes pakarinot uz jauniešu pašu radītajiem pakaramajiem - bronzas izlocītām dakšiņām. 

Atklāšanas oficiālā daļa turpinājās ar “Kahoot” viktorīnu - “Cik labi tu zini Kabili?”. Viktorīnā laurus plūca Kabilesjaunieši Evelīna, Elvijs un Jonatāns, taču Vārmes ciemiņi arī bija zinoši par Kabili un daudz neatpalika. Pirmo trīs vietu ieguvēji tika pie pārsteiguma balvām.  

Viesi tika iepriecināti ar garšīgu šokolādes kūku, par kuras cepšanu parūpējās Kabiles jauniete Jolanda Balode. Interesanti, ka vietējie jaunieši “WhatsApp” grupā balsoja, kādas garšas kūku svētkos baudīt un uzvaras laurus plūca tieši šokolādes kūka. Noslēgumā jaunieši un ciemiņi nodevās karaokes priekiem, izpildot gan pašmāju, gan ārzemju skaņdarbus.

Brīvprātīgā jaunatnes darba veicēja Renāte Balode saka milzīgu paldies katram, kurš atrada laiku, lai atnāktu ciemos, kā arī pateicas par dāvanām un siltajiem sveicieniem. Jauniete uzsver, ka nav bijis viegli, taču ir gandarījums par paveikto: “Bija grūti. Laikietilpīgi, bet mēs to paveicām. Paldies “Darīsim paši” projektam par iespēju darīt šādas labas lietas. Paldies Alisei Duburei, kura bija galvenā projekta rakstīšanā un, ļoti iespējams, bez viņas palīdzības tas nebūtu noticis. Paldies katram palīgam, kurš nāca demolēt, špaktelēt, slīpēt, krāsot, iekārtot.  Īpaši divi lieli paldies - Jānim Meisteram, kurš veica elektrības darbus un lampu uzstādīšanu, kā arī Elvijam Lācim, kurš parūpējās par lamināta uzstādīšanu, šūnu skapja, plauktu izgatavošanu. Un, protams, paldies pagasta pārvaldei par jauniešu ideju atbalstīšanu!”