fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Lieliskais Kuldīgas novada skolu pašpārvalžu salidojums pulcē 120 aktīvus jauniešus

image
01
Nov

Lieliskais Kuldīgas novada skolu pašpārvalžu salidojums pulcē 120 aktīvus jauniešus

  • Kuldīgas BJC
  • 01/11/2023

31. oktobrī Kuldīgas Jauniešu mājā norisinājās Kuldīgas novada skolu pašpārvalžu salidojums. Uz pasākumu, kas bija sagatavots Helovīnu tematikā, ieradās vairāk nekā 120 jaunieši no novada skolām. Pasākuma organizatori jauniešiem bija sarūpējuši bagātīgu uzkodu galdu un katrs dalībnieks dāvanā saņēma Kuldīgas Jauniešu domes pierakstu blociņu un pildspalvu. Tāpat jaunieši pie fotogrāfes varēja iemūžināt draugu bildes.

Reģistrējoties pasākumam un saņemot ieejas karti, katram dalībniekam tika iedalīta sava krāsa, pēc kuras tālāk skolēns nokļuva konkrētā komandā un veica darbu grupās. Darba grupās jaunieši meklēja atbildes uz dažādiem jautājumiem – kā uzlabot pašpārvaldes darbu, kā labāk komunicēt ar jauniešiem, kā vairāk iesaistīt jauniešus pašpārvaldēs, kādus pasākumus pašpārvaldēm rīkot, u.c.

Lai rastu atbildes uz jautājumiem, katrai komandai bija iedalītas sešas minūtes un tālāk tā devās uz nākamo jautājuma punktu. Tā kā jautājumu punkti tika izdalīti pa visu Jauniešu mājas pirmo stāvu, tajā valdīja ļoti liela rosība. Atsevišķa darba grupa tika izveidota arī pedagogiem, kuri diskutēja un meklēja risinājumus, kā uzlabot sadarbību starp skolotājiem, jauniešiem un skolas vadību, lai vairāk ieklausītos jauniešu idejās, iniciatīvās.

Tālāk jaunieši prezentēja darba grupās pārrunātās idejas, lai uzlabotu Kuldīgas novada skolu pašpārvalžu darbu. Katrai pašpārvaldei bija uzdots arī mājasdarbs – sagatavot videomateriālu par savas pašpārvaldes darbu, ko uz lielā ekrāna atrādīja pārējiem salidojuma dalībniekiem. Noslēgumā jaunieši apēda gardu svētku kūku.

Kopumā jaunieši aktīvi iesaistījās darba grupās, lieliski un jautri pavadīja laiku, socializējās un uzlaboja katras pašpārvaldes nākotnes darbu. Pasākums norisinājās projekta “KJD” (nr. 2023-1-LV02-KA154-YOU-000146946) ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Savienība.

Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus un viedokli, un ne obligāti Eiropas Savienības, Eiropas Komisijas vai Valsts aģentūras (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras) viedokli, kuras nav atbildīgas par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu.

Untitled design2