fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Jaunieši vēlas realizēt idejas un iesaistīties pašvaldības darbā

image
12
Apr

Jaunieši vēlas realizēt idejas un iesaistīties pašvaldības darbā

  • Kuldīgas novada pašvaldība
  • 12/04/2023

11. aprīlī Kuldīgas novada domes vadība tikās ar Kuldīgas Jauniešu domi, lai apmainītos idejām un sniegtu atbildes uz jauniešiem interesējošiem jautājumiem.

Kuldīgas Jauniešu domē darbojas aktīvi un radoši jaunieši no visa novada, kuri tikšanās laikā interesējās gan par jautājumiem, kas saistīti ar mācību vidi - Kuldīgas Centra vidusskolas remonta pabeigšanu, Skrundas vidusskolas telpām plānoto remontdarbu laikā, par krievu valodas stundām skolās, gan iespējām, kā līdzdarboties, lai jauniešu dzīvi novadā padarītu interesantāku. Īpaši aktīvi skolēni iesaistījās sarunās par finansējuma piesaistes iespējām, lai skolu pašpārvaldes varētu realizēt savas iniciatīvas.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska aicināja jauniešus piedalīties dažādos pašvaldības īstenotajos projektos un saņemt finansiālu atbalstu ideju īstenošanai. Piemēram, Kuldīgas jauniešu iniciatīvu projektu konkurss, kas sniedz iespēju saņemt līdz pat 400 eiro savu iniciatīvu īstenošanai. Tāpat ir iespēja realizēt dažādus Erasmus projektus. Finansējumu pašpārvaldēm paredz arī skolas.

Jaunieši interesējās arī par iespējām iesaistīties pašvaldības darbā. Domes vadība skaidroja, ka no 18 gadu vecuma var līdzdarboties pašvaldības komisijās, kurās pieņem jau konkrētus lēmumus vai sagatavo lēmumprojektus komitejām un domei. Vēl jebkurš varēs iesaistīties iedzīvotāju padomēs, kuras tiks veidotas rudenī. Tāpat jaunieši aicināti piedalīties dažādos pasākumos, piemēram, Jauniešu forumā, kurā var satikties ar deputātiem un dažādu jomu pārstāvjiem. Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts skaidroja: “Ja ir kāda ideja, tad sakiet tās saviem skolotājiem, kuri var šo ideju virzīt tālāk, vai sazinieties ar pašvaldību, piemēram, sociālajos tīklos. Apmeklējiet iedzīvotāju sapulces pagastos un Skrundas pilsētā, iesaistāties ne tikai Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra aktivitātēs, bet arī novada pagasta dažādos pasākumos. Kā arī no 18 gadiem varat kandidēt pašvaldību vēlēšanās.”

I.Astaševska aicināja jauniešus atvērtai saziņai: “Par jautājumiem, idejām, ierosinājumiem un situācijām, kuras jārisina, aicinām rakstīt iesniegumu, sūtīt e-pastu, sazināties sociālajos tīklos vai zvanīt kādam no mūsu speciālistiem Kuldīgas novada domē vai pagastu pārvaldēs. Speciālisti noteikti spēs atbildēt vai palīdzēs ar padomu pie kā vērsties, lai jautājumu atrisinātu.

Šajā tikšanās reizē piedalījās jaunieši no Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas, Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolas, Kuldīgas Centra vidusskolas un Skrundas vidusskolas.