fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Atskats uz Barikāžu 30. gadadienu Kuldīgā

image
26
Jan

Atskats uz Barikāžu 30. gadadienu Kuldīgā

  • Kuldīgas BJC
  • 26/01/2021

Atzīmējot Barikāžu 30. gadadienu no 20. līdz 24. janvārim Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs Kuldīgas novada iedzīvotājiem un viesiem piedāvāja iepazīt pilsētas ielas, izstaigājot Latvijas kontūru tematiskajā pastaigu takā “Barikādēm 30”.

Takā bija atrodami 17 kontrolpunkti, kuros pastaigu dalībniekiem bija nepieciešams atminēt atbildes uz dažādiem krustvārdu mīklas jautājumiem, kas saistīti ar Barikāžu laiku, notikumiem, simboliem un atmiņām. Kad atbildes tika atrastas, aizpildot krustvārdu mīklu, bija jāatmin atslēgas vārds, kas jāiesūta jauniešu centra e-pastā, lai izlozes kārtībā 10 laimīgie saņemtu veicināšanas balvas. 

Kuldīgas jauniešu centrs kopā saņēma 39 iesūtītās atbildes, kurās visi pastaigu dalībnieki bija atraduši pareizo atslēgas vārdu – KULDĪGAS BARIKĀDES. No šīm 39 iesūtītajām atbildēm nejaušā izlozē tika noteikti 10 laimīgie, ar kuriem organizatori sazināsies privāti par balvu saņemšanu. 

Organizatori izsaka pateicību par dalību un atsaucību tematiskajā pastaigā, izceļot to, ka šajā aktivitātē īpaši aktīvas bijušas ģimenes ar bērniem, vecvecāki kopā ar saviem mazbērniem un skolēni, kopā ar klasesbiedriem, kurus piedalīties iedrošinājuši viņu skolotāji. 

Tāpat kā ik gadu 20. janvārī Kuldīgā pie pasta ēkas notika atceres brīdis Barikāžu dalībniekiem, gan arī ikviens tika aicināts iedegt atmiņu ugunskuru vai sveču liesmu savā mājsaimniecībā, lai pieminētu tautiešus, kas ar vienotību, patriotisko garu un spēku aizsargāja mūsu Latviju. 

Sadarbībā ar teātra pulciņu audzēkņiem, viņu pedagogiem, izmantojot iepriekš apkopotus novadnieku atmiņu stāstus par dalību Barikādēs un tā laika notikumiem, tapa metodiskais materiāls skolēniem, kas tika izsūtīts uz novada izglītības iestādēm, aicinot to izmantot vēstures vai audzināšanas stundās. 

Pasākumu organizēja Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Kuldīgas novada Sporta skolu un 45. nodrošinājuma bataljonu