fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Aicinām atzīmēt Barikāžu aizstāvju atceres 30. gadadienu Kuldīgas novadā

image
18
Jan

Aicinām atzīmēt Barikāžu aizstāvju atceres 30. gadadienu Kuldīgas novadā

  • Kuldīgas BJC
  • 18/01/2021

Barikāžu atcerei aprit 30. gadadiena kopš tiek pieminēti latviešu tautas aizstāvji, kuri pateicoties vienotībai, patriotismam, drošsirdībai un gribaspēkam, uzsāka ceļu uz brīvu Latviju.

Šogad nevaram sanākt kopā, lai godinātu tautiešus, kas varonīgi cīnījās par valsts neatkarību, tāpēc 2021. gada 20. janvārī Kuldīgas novada iedzīvotāji tiek aicināti iedegt 1991. gada janvāra barikāžu atceres liesmu un ģimenes lokā dalīties atmiņu stāstos, lai pieminētu barikāžu norisi un tās dalībniekus.

No 20. janvāra līdz 24. janvārim Kuldīgas novada iedzīvotāji un viesi aicināti doties tematiskā pastaigā "Barikādēm 30". Pastaigas maršruts Kuldīgas pilsētas ielās veidots Latvijas kontūras formā ar pilsētvidē izvietotiem krustvārdu mīklas jautājumiem, aicinot pastaigu dalībniekus atrisināt mīklu un atminēt tajā esošos atslēgas vārdu, līdz 24. janvārim iesūtot to uz e-pastu: jauniesucentrs@kuldiga.lv. Izlozes kārtībā 10 dalībnieki saņems veicināšanas balvas par dalību tematiskajā pastaigā. 

Ikviens novadnieks vai interesents tiek aicināts piedalīties arī fotokonkursā "Barikāžu stāsts Kuldīgā: Man barikādes simbolizē...". Uzņemtos fotoattēlus autori var iesūtīt līdz 24. janvārim uz e-pastu: jauniesucentrs@kuldiga.lv. Radošākie un idejas bagātākie fotoattēli tiks apbalvoti. 

Fotokonkursa nolikums pieejams šeit: https://ej.uz/fotokonkursu_barikadem30

Dodoties pastaigā aicinām būt atbildīgiem, ievērojot distancēšanos, sejas masku lietošanas noteikumus un cieņpilnu attieksmi vienam pret otru!

Pasākumu organizē Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centrs, sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Kuldīgas novada Sporta skolu un Zemessardzes 45. nodrošinājuma bataljonu

barikadesafisha 2021

karte barikades

Krustvārdu mīkla un pastaigas maršruts pieejams: karte pdf formātā