fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Priecē bērnu un jauniešu radītās rotas un keramikas izstrādājumi

image
31
Maijs

Priecē bērnu un jauniešu radītās rotas un keramikas izstrādājumi

  • Kuldīgas BJC
  • 31/05/2023

Kuldīgas Jauniešu mājas pagalmā uz šī mācību gada noslēguma tikšanos bija pulcējušies Maijas Mitrevicas vadīto pulciņu audzēkņi un viņu tuvākie ģimenes locekļi. 

M.Mitrevica  Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu  centra paspārnē vada piecus interešu izglītības pulciņus - “Porcelāna rotas un tekstildizains”, “Stikla apgleznošana, keramika un citas mākslas mazajiem”, “Stikla burvīgās pārvērtības”,  “Keramikas meistardarbnīca” un  “Keramika ukraiņu bērniem”, aptverot plašu vecuma  diapazonu - no četriem līdz astoņpadsmit gadiem. 

Pasākuma ietvaros nelielā izstādē varēja vērot nesen tapušos darbus- māla keramikas izstrādājumus (šķīvji, krūzes, vāzes, svečturi), mazos porcelāna darbiņus (glazētas auskaru un kulonu sagataves) un apgleznotu stiklu. 

Daļa no iepriekš tapušajiem šī  mācību gada darbiem vēl atrodas Rīgā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”- bērnu un jauniešu mākslas darbu izstādē “Toņi un pustoņi”, jo tika izvirzīti 3. kārtai no Kurzemes reģiona. 

Jauno mākslinieku radītie priekšmeti izceļas ar individuālu stilu un īpašiem izmantotajiem tehniskajiem un radošajiem risinājumiem, priecējot ne tikai acis, bet arī kļūstot par iederīgu interjera priekšmetu, praktiski izmantojamu lietu ikdienā vai unikālu rotu komplektu.

Visa gada laikā tapušie darbiņi paliek audzēkņu īpašumā. Klātesošie gan pieļāva, ka nākotnē varētu rīkot radīto  priekšmetu tirdziņu, jo ne viens vien izteica vēlmi skaistos un unikālos darbus iegādāties. Nākamajā mācību gadā M.Mitrevica sola pulciņu darbu turpināt, gaidot tajos jaunus, radošus dalībniekus.