fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgā aizritējusi veselību veicinoša ģimeņu pēcpusdiena “Lecam vasarā!”

image
16
Maijs

Kuldīgā aizritējusi veselību veicinoša ģimeņu pēcpusdiena “Lecam vasarā!”

  • Kuldīgas BJC
  • 16/05/2022

15. maijā Kuldīgas pilsētas estrādē norisinājās veselību veicinoša ģimeņu pēcpusdiena “Lecam vasarā!”, kura tika organizēta starptautiskās ģimeņu dienas ietvaros, pulcējot ievērojamu skaitu novada iedzīvotāju.

Pasākuma laikā apmeklētājiem bija iespēja skatīt krāšņu koncertprogrammu Kuldīgas novada skolēnu deju un mūzikas kolektīvu izpildījumā, apmeklēt radošās darbnīcas un dažādas izklaidējošas atrakcijas, kā arī piedalīties veselību veicināšanas meistarklasēs kopā ar sertificētiem speciālistiem. Šajās meistarklasēs novada iedzīvotāji varēja apgūt jaunas zināšanas un iemaņas par veselības veicināšanu,  uzzināt praktiskus padomus veselības uzlabošanā, piedomāt pie ikdienas paradumiem, kas iespējams kaitē veselībai un no kā izvairīties, lai ikdienā uzlabotu savu veselību un pašsajūtu. 

Pasākuma laikā fitnesa treneres vadībā norisinājās stājas nostiprināšanas un korekcijas nodarbība, fizioterapeites vadībā notika lekcija – nodarbība par fiziskām aktivitātēm paaugstināta ķermeņa svara profilaksei, savukārt uztura speciāliste apmeklētājiem piedāvāja veselīga uztura lekciju un veselīgo našķu meistarklasi, kas bija viena no pieprasītākajām meistarklasēm pasākuma laikā. Psiholoģes  vadībā pusaudžu vecākiem bija iespēja dzirdēt izglītojošu un motivējošu lekciju “Kā runāt ar pusaudzi?” par vecāku attiecībām un saskarsmi ar pusaudzi. Pasākums tika noslēgts ar aizraujošu deju nodarbību uz Kuldīgas pilsētas estrādes skatuves, aizpildot to ar vairāku desmitu enerģiskiem dejotājiem, tādējādi ļaujot iepazīt dejas un fizisko aktivitāšu pozitīvo ietekmi uz cilvēka ķermeni.

Ģimenes dienas ietvaros organizētās aktivitātes bija pieprasītas gan pieaugušo, gan bērnu un jauniešu vidū, vēršot uzmanību ģimenes vērtībām, ģimenes saliedēšanās un kopības sajūtas radīšanā caur veselību veicinošām un izzinošām aktivitātēm. 

Veselību veicinošās lekcijas un meistarklases tika rīkotas un finansētas projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu pieejamības uzlabošana Kuldīgas novada iedzīvotājiem” Nr. 9.2.4.2/16/I/095 ietvaros. 

Pasākuma atbalstītāji un sponsori – SIA “ELVI Latvija”, veikals “Saldo”, veikals radošiem cilvēkiem “Pindzele”, konditoreja “The Marmalade”, veikals “Lote”,  SIA “Lība-ZI”, konditoreja “Pī Cafe”,  kafejnīca “STENDERS PICA”. 

Pasākumu organizēja Kuldīgas aktīvo jauniešu biedrība "Sprādziens", Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs un Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra “Kuldīgas kultūras centrs”. Foto autors: Krists Jonelis.

Lecam vasara sponsori

Veselību veicinošās meistarklases pasākumā tiek finansētas no projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu pieejamības uzlabošana Kuldīgas novada iedzīvotājiem” Nr. 9.2.4.2/16/I/095.