fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Aizritējis ikgadējais jauno mūziķu konkurss “No baroka līdz rokam 2019”

image
04
Feb

Aizritējis ikgadējais jauno mūziķu konkurss “No baroka līdz rokam 2019”

  • Kuldīgas BJC
  • 04/02/2019

1. februārī Kuldīgas Jauniešu mājā norisinājās ikgadējais Kuldīgas novada vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu konkurss “No baroka līdz rokam”, pulcējot vairāk kā 100 jauno mūziķu.

Konkursā piedalījās 16 kolektīvi, no kuriem astoņas bija popgrupas, viens instrumentālais ansamblis un seši vokāli instrumentālie ansambļi. Kolektīvi konkursā startēja divās grupās – jaunākajā un vecākajā. Jaunākā grupas dalībnieki bija tie, kuros dalībnieki ir jaunāki par 14 gadiem vai kopā muzicē mazāk kā 2 gadus, savukārt vecākās grupas dalībnieki ir vecāki par 14 gadiem un kopā muzicē vairāk kā divus gadus. Jaunākajā grupā piedalījās 13 kolektīvi, kuri izpildīja divas dziesmas, vecākajā grupā startēja trīs kolektīvi, kuriem konkursa noteikumi paredzēja iepriekš sagatavot piecas dziesmas no kurām konkursā jāizpilda divas – viena izlozes, otra žūrijas izvēlēta dziesma, šajā konkursā vecākās grupas kolektīvi izpildīja arī trešo – izvēles dziesmu.

Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, konkurence šajā gadā bija “sīva”. Žūrija vērtēja katra kolektīva māksliniecisko sniegumu, tehnisko sniegumu, kur īpašu uzmanību pievērsa skanējumam, dikcijai, intonācijai, ritmam. Vērtēja arī priekšnesuma muzikalitāti jeb dziesmas izpildījuma atbilstību, kā arī māksliniecisko tēlu un kolektīva kopiespaidu. Katrs kolektīvs varēja iegūt 50 punktus.

Dalībnieku sniegumā varēja redzēt ikviena skolēna ieinteresētību, centību un pozitīvo attieksmi pret muzicēšanu, tāpēc arī, žūrijai apspriežoties, notika stingras diskusijas, līdz vērtētāji nonāca pie gala rezultāta. Trīs kolektīvi pēc punktiem saņēma Augstāko pakāpi, 11 kolektīviem tika piešķirtas I pakāpes un vienam kolektīvam II pakāpe. Ceļazīmes uz konkursa 2. kārtu saņēma četri kolektīvi ar vislielāko punktu skaitu katrā žanrā, pārējie dalībnieku kolektīvi tika novērtēti ar atzinības rakstu par muzikālo sniegumu konkursa 1. kārtā.

Kuldīgas novadu konkursa “No baroka līdz rokam” 2. kārtā pārstāvēs:

Kuldīgas kultūras centra popgrupa “Konfektītes”, skolotāja Agnese Čīče (Augstākā pakāpe 46,5 punkti);
Ēdoles pamatskolas instrumentālais ansamblis, skolotāja Egita Putniņa (I pakāpe 43,67 punkti);
Kuldīgas nov. BJC 9.-12.kl. ģitāristu ansamblis, skolotājs Patriks Purviņš (Augstākā pakāpe 46,67 punkti);
Kuldīgas nov. BJC muzikāli radošā studija “MONA”, skolotāja Sangrita Upeniece (Augstākā pakāpe 45 punkti).

Šogad konkursu vērtēja Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas metodiķe mūzikas programmām, vokālās studijas “TONIS” vadītāja Sintija Pīrāga, neformālās izglītības iestādes “Liepājas Pop/Rok skola” vadītājs, Ivo Fomina bundzinieks Ēriks Hanzovskis un basģitārists/vokālists  Kristaps Jansons.

Apsveicam dalībniekus ar panākumiem un vēlam veiksmi  konkursa 2. kārtā, kas notiks 12. februārī Talsos.