fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Gada pedagogs 2018 - Kuldīgas BJC pedagogs

image
10
Sep

Gada pedagogs 2018 - Kuldīgas BJC pedagogs

  • kuldiga.lv
  • 10/09/2018

Augusta pēdējā nedēļā, pirms jaunā mācību gada sākuma Kuldīgas Kultūras centrā norisinājās jau desmitā pedagogu konference. Šeit pulcējās novada pedagogi lai noklausītos praktiskas un vērtīgas lekcijas un godinātu savus kolēģus nozīmīgās darba jubilejās. 

Par Dziesmu svētku pārmantojamības nozīmi pastāstīja Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģents Ints Teterovskis. Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja izglītības un jauniešu projektu vadītāja Dr. paed. Aija Tūna informēja par jauno projektu “Latvijas skolas soma – iespēja izjust Latviju”, kura mērķis ir mudināt skolēnus dažādos veidos iepazīt Latvijas kultūru un vēsturi, nesot ideju par Dziesmu un deju svētkiem tālāk. Kuldīgas novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Dace Reinkopa uzsvēra, ka Dziesmu un deju svētki mums būs nepieciešami arī pēc valsts simtgades. Savukārt Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktore Inese Astaševska pastāstīja par interešu izglītības kolektīviem Kuldīgas novadā. Pedagogu saimi jaunā mācību gada priekšvakarā uzrunāja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Kuldīgas starpnovadu organizācijas vadītāja Aiga Šēnberga.

Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, uzrunājot skolotājus, teica: “Man šodien ir gan liels gods, gan prieks jūs uzrunāt, jauno mācību gadu sākot. Domāju, ka skolotāja profesija mūsdienās ir prestiža – lai arī ko citreiz saka un kādas pārņem sajūtas, būt skolotājam ir priviliģēta situācija. Jo kurā vēl profesijā pēc gadiem pienāk kāds klāt un saka: “Vai atceraties mani? Jūs man mācījāt – vēsturi, matemātiku, ģeogrāfiju. Atceraties, mani sauc tā un tā, es esmu izaudzis, un jūs esat tā vai tas, kurš par mani ir rūpējies, audzinājis, kurš ir iedevis man spārnus. Es šodien gribu jums novēlēt mīlēt savu darbu, mīlēt savu darbu no sirds. Ja jūs mīlēsiet savu darbu, tad jūs mīlēs bērni, ja jūs būsiet mīlēti, tad jūs mīlēsiet dzīvi. Lai jums izdodas! Veiksmīgu jauno mācību gadu!”

Jau devīto gadu pasākumā sveica arī Kuldīgas novada Domes balvas “Gada cilvēks izglītībā 2018” saņēmēju. Šogad dāvanu – klēpjdatoru – ieguva Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra (BJC) tautas deju kolektīvu virsvadītāja Zita Serdante. Viņa BJC strādā jau vairāk nekā 30 gadus un ir apmācījusi neskaitāmus deju kolektīvu sastāvus. Ar kolektīviem uzstājusies gan daudzviet Latvijā, gan ārpus valsts, kā arī ieviesusi deju pasākumu pirmsskolas vecuma bērniem, kas ik gadu notiek pilsētas estrādē, veicinot tautas deju un dziesmu tradīcijas jau no mazotnes. Ieaudzinājusi bērnos un jauniešos cieņu pret latviskām tradīcijām, nezūdošu apņēmību un sirsnību, godprātīgu spītību, lai sasniegtu mērķi. Bijusi arī XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku konsultatīvās padomes locekle un piedalījusies svētku organizēšanā.

Pašvaldības pateicību saņēma arī apbalvojumam nominētā Pelču speciālās internātpamatskolas-attīstības centra skolotāja Agnese Fogele par nesavtīgu un radošu darbu ar skolēniem, kā arī aktīvu iesaisti dažādos pasākumos.

Apsveikumus jaunā mācību gada priekšvakarā saņēma arī Kuldīgas novada pedagogi – pedagoģiskā darba jubilāri.

 

Avots: https://kuldiga.lv/lv/izglitiba/3677-aizvadita-10-pedagogu-konference