fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

“Kuldīgas novada Jauniešu forums 2021" pulcēja vairāk kā 100 dalībniekus

image
04
Okt

“Kuldīgas novada Jauniešu forums 2021" pulcēja vairāk kā 100 dalībniekus

  • Kuldīgas BJC
  • 04/10/2021

29. septembrī Kuldīgas Jauniešu mājā (Jelgavas ielā 26) un vēl piecās Kuldīgas novada vietās (Sapņotavā, Alsungā; Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā, Skrundā; Laidu skolā, Laidos; Vārmes Jauniešu iniciatīvu centrā “Čiekurs” un Turlavas kultūras namā) norisinājās jau ceturtais Kuldīgas Jauniešu forums. Forums tika organizēts projekta “Laidi!” ietvaros un pirmoreiz notika hibrīda veidā – vienlaicīgi klātienē un tiešsaistē.

Katrā norises vietā bija iespēja pulcēties novada jauniešiem, vecākiem, pedagogiem, aktīvajiem Kuldīgas novada iedzīvotajiem un lēmuma pieņēmējiem. Forumā tika prezentēti jaunumi jaunatnes jomā un paveiktais mobilajā darbā ar jaunatni, kas šogad tika īstenots Kuldīgas novada Laidu pagastā. Pēc prezentācijām dalībnieki visās norises vietās piedalījās diskusijās un prāta vētrās, lai izstrādātu rekomendācijas par dažādām jaunatnes jomai saistošām tēmām: digitālais jaunatnes Darbs un tā attīstīšanas iespējas, karjeras izglītībā skolā un ārpus tās, jauniešu līdzdalības iespējas pagastos, nākamie soļi darbā ar jaunatni, Jauniešu mājas potenciāls, kā arī ideju ģenerēšana ko darīt, lai jauniešiem būtu iespēja novadā izpaust un apzināt savas intereses.

Foruma organizēšana ir viens no instrumentiem, lai darbā ar jaunatni sasniegtu ilgtermiņa mērķi - veicinātu apziņu, ka Kuldīgas novadā ir jauniešiem draudzīga un pievilcīga vide, kas sekmē jauniešu veidošanos par vispusīgi attīstītiem, izglītotiem, sociāli nodrošinātiem, veselīgiem un uz demokrātiskām vērtībām vērstiem sabiedrības locekļiem. Rekomendācijas, kas tika izstrādātas foruma ietvarā tiks apkopotas un kelps par pamatu izstrādājot nākamā gada darbības plānu jaunatnes jomas izaugsmei Kuldīgas novadā. 

Forumu organizēja Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centrs un jauniešu biedrība “KAKTUSS” projekta “Laidi” ietvaros, kas tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Lielu paldies sakām dalībniekiem, iesaistītajam tehniskajam personālam, mūsu sadarbības partneriem un sponsoriem.

logo forumam