fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Aizvadīta veselīga uztura meistarklase meksikāņu stilā

image
28
Nov

Aizvadīta veselīga uztura meistarklase meksikāņu stilā

  • Kuldīgas BJC
  • 28/11/2019

27. novembrī Kuldīgas jauniešu mājā norisinājās veselīga uztura meistarklase Kuldīgas novada jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Nodarbība notika meksikāņu stilā kopā ar meksikāņu – spāņu šefpavāru Hosē Havjēru Mansuru – Garsiju.

Meistarklasē tika gatavoti trīs ēdieni – Guacamole, kas bija uzkoda, pamatēdiens siltais Paella ar vistu un jūras veltēm, savukārt desertā tika pagatavoti cepti banāni un ananāsi ar vaniļas mērci. Kopā meistarklasē piedalījās 16 novada jaunieši. Viņi atzina, ka šāda veida meistarklases ir ļoti noderīgas, jo tajās var uzzināt daudz dažādu knifiņu ēdienu gatavošanā, kas līdz šim nav dzirdēti, apgūt pamata prasmes ēst gatavošanā, kā arī iegūt izpratni par pareizu galda kultūru, un visas iegūtās zināšanas ir noderīgas un praktiski pielietojamas ikdienā. Tika apgūti dažādi pavārmākslas triki.  Piemēram, kā pareizi un ērti sagriezt ananāsu, pagatavot garneles un mīdijas, kā izmantot čili piparus, lai ēdiens nebūtu par asu un vēl daudz citu iemaņu.

Šī meksikāņu virtuves meistarklase bija noslēdzošā veselīga uztura darbnīca Kuldīgas novadā. 

Pasākums tiek organizēts ESF projekta Nr.9.2.4.2/16/I/095 “Projekti vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Kuldīgas novada iedzīvotājiem” “VESELĪGA UZTURA DARBNĪCA”