fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Jauniešu Forums “Te ES!”

image
12
Feb

Jauniešu Forums “Te ES!”

  • 12/02/2018

17. februārī plkst. 14.00 Kuldīgas Jauniešu mājā (Jelgavas ielā 26) norisināsies  jau otrais Kuldīgas Jauniešu forums, kas tiek organizēts projekta “Te ES!” ietvaros.

Kuldīgas Jauniešu forumam aicina pieteikties jauniešus vecumā no 13-25 gadiem, Kuldīgas pilsētas pašvaldību pārstāvjus, Kuldīgas novada speciālistus un visus, kuriem darbs ar jaunatni  ir aicinājums un paaudžu sadarbība ir vērtība. Lai pieteiktos forumam, līdz 15. februārim (ieskaitot) ir jāaizpilda pieteikuma anketa. Elektroniskā anketa pieejama: http://ej.uz/TeEs

forums2018

 

Foruma mērķis ir veicināt jauniešu un amatpersonu, lēmumu pieņēmēju diskusiju veicināšana, lai kopīgi apzinātos jauniešu nozīmi un spēju ietekmēt situāciju novadā, kā arī izstrādātu ieteikumus un plānus  jauniešu dzīves uzlabošanai Kuldīgas novadā.
Pirmais projekta “Te ES!” etaps bija Kuldīgas novada pagastu jauniešu tikšanās ar pagastu un Kuldīgas Domes pārstāvjiem un speciālistiem, lai kopā analizētu, jauniešu ikdienu katrā pagastā. Tikšanās laikā tika apzināts, kas pagasta dzīvē no jauniešu puses vērtējams pozitīvi, bet kas tiek uztverts kā trūkums. Jaunieši arī norādīja uz aktivitātēm, kas ir viņu pašu spēkos, lai uzlabotu savu ikdienu. Informācija, kas apkopota pēc projekta pirmā etapa, tiks izmantota, lai izstrādātu ieteikumus, kā pilnveidot darbu ar jauniešiem pagastos un atbalstītu viņu iniciatīvas.
Foruma organizēšana, protams, ir tikai viens solis pretī , ilgtermiņa mērķim - Kuldīgas novadu, kā jauniešiem draudzīgu un pievilcīgu vidi. Ieklausīšanās un jauniešu viedokļa respektēšana, sekmē jauniešu veidošanos par patstāvīgiem, pašpietiekamiem, vispusīgi attīstītiem, un uz demokrātiskām vērtībām vērstiem sabiedrības locekļiem. Kas, savukārt, novadam ilgtermiņā dod izglītotāku, sociāli nodrošinātāku un veselīgāku sabiedrību. Lai nopietnais darbs un diskusijas tiktu pozitīvi atalgots, pēc foruma jauniešiem būs iespēja apmeklēt „Diskotēku”. Jauniešu mājas „Diskotēka” norisināsies no plkst. 19:00-23:00. Foruma dalībniekiem ieeja būs 1 EUR, bet pārējiem 2 EUR. Jauniešiem, kuri vēl nav sasnieguši 16 gadu vecumu un vēlēsies palikt diskotēkā pēc plkst. 22:00 būs nepieciešama rakstiska vecāku atļauja.
Pasākumu organizē Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centrs un jauniešu organizācija “KAKTUSS” projekta “Te ES!” ietvaros, kas tiek finansēts Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.
Sīkāka informācija: Ieva Kaltniece (Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centra Jaunatnes lietu speciāliste)
tālr.: 27818498,  e-pasts: ieva.kaltniece@kuldiga.lv